tisdag 23 augusti 2011

Ska börja cykla...

E re inte det ena så är det det andra. Folk som känner mig vet ju liksom att bilar och jag inte riktigt går ihop på alla sätt. Mina egna iallefall...

Fina Saaben från 04

Repig
Repig igen
Alldeles för repig
Blinkande bromsljus som inte gick o laga
Motorlampa som ville lysa lite då o då
Svart rök ur avgasröret - en intercooler som skulle bytas
En sån spolarvätskebehållare som inte ville spruta längre
glapp i en av framlykterna byte av xenonlampa
byte ytterligare xenonlampa
fel på någe kort som styrde lamporna
turbo som lägger av när den känner för´t
osv osv

Ja detta under en tvåårsperiod så vad gnäller jag om...skulle sålt bilen förra sommaren så jag lämnade in den för omlackning, köpte en gammal Toyota från 95 istället. Asful. Råkade se min bror köra bilen en gång han såg ut som en riktig sån raggare i den och insåg då kvickt att även jag måste få vissa raggardrag i den bilen...inte riktigt den bilden jag har av mig själv...
Det tokiga med bilbytet var att jag inte riktigt räknat med att lackfirman skulle behålla bilen ett halvår...Jaaaa, ett sketet halvår, fick lite besked om att den var batteridöd och det var det ena med det tredje. Fick tillbaks den lagom till årsskiftet...Då hjälpte de mig (hjälplösa flicka) att skifta till vinterdäck o det var ju rart av firman som haft bilen ett halvår. Jaaa just, dessutom var det ju körförbud på bilen...Härligt. En helt del tokerier som var tvungna att lösas...typ spolarvätskan, motorlampa o lysen o lite så, men till slut åkte silverpilen till besiktningen och klarade sig utan anmärkning.
Ja just de, sen var jag ju tvungen o byta däcken också då ett av dem var full i stora blåsor o resterande typ blanka...sen var det det där med turbon också, fixade till en magnetventil och nu går hon som en klocka igen.

Fantastisk den där saaben. Vill inte riktigt tänka på hur mycket bekymmer o hur många sketna lappar den där bilen kostat...Så igår började den felkoda igen...nu är en framlyktan paj, igen. Xenon...666 kr, plus verkstadskostnad. Visst kunde ju vart värre:)

Ja just de, klart man funderar över vad som hände med toyotan. Den e kvar. Körförbud. Missade besiktiga. Tror ändå inte den går igenom, det är någon sån damask eller nåt som låter, eller leden eller vad det är men jag ska ta tag i det...en annan dag.
Järnspikar vad jag är grym med bilar. Så himla skönt faktiskt. Du vet, så där ensamstående, singel, kids. Vad ska man göra liksom, vad ska man göra av alla pengarna liksom. Jag bränner mina på min stora hobby: Bilar...bara det att det vart en stor miss, det är ju inte bilar som är min hobby. Jag gillar bilar, jag gillar grymma fina bilar, sånna utan rost, sånna lite så flashiga, sånna som fungerar. Alltid. Finns det sånna överhuvudtaget???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar